Velkommen til Carte Blanche som ny klimapartner!

Dansekompaniet Carte Blanche er Klimapartnere Vestlands aller ferskeste partner. Begivenheten ble feiret med signeringsfrokost på muséplassen på Nygårshøyden mandag.

Mandag morgen var representanter fra Klimapartnere Vestland og Carte Blanche samlet til en hyggelig frokost på muséplassen for å signere partneravtale.

Det Bergensbaserte dansekompaniet, også kjent som Norges Nasjonale Kompani for Samtidsdans, har allerede vært engasjert i Klimapartnere Vestlands aktiviteter. Forrige fredag deltok de på arrangementet om grønt kulturliv med Bergen Live som vert. Her ble de presentert som ny partner, og fortalte om arbeidet de allerede gjør innenfor klima og bærekraft.

– Vi er utrolig glade og stolte over å ha Carte Blanche som partner, og ser frem til et spennende samarbeid, sier Renate Nedregård, leder i Klimapartnere Vestland.

– Hvorfor har dere valgt å bli klimapartner?

– Vi ønsker å få til endringer og å kunne se resultater i organisasjonen vår. Klimapartnere er en god arena for å kunne dele erfaringer og løsninger med andre partnere – og å kunne tenke sammen, forteller teatersjef Annabelle Bonnéry.

Produksjon- og plansjef i Carte Blanche, Tora de Zwart Rørholt, var med på både signeringen og fredagens arrangement om grønt kulturliv.

– Folk er så nysgjerrige på å bli kjent med hverandre og hvilke løsninger andre har. Man føler at man kan klare å få til noe, og at selv de minste stegene er viktige. Det er en arena hvor man ikke behøver å være en ekspert. Folk er der for å hjelpe hverandre, noe som er veldig oppløftende, forteller Rørholt.

«Slow tours»

Selv om Carte Blanche er helt ferske som klimapartner, har bærekraft likevel vært et stort fokus hos de lenge. Retningslinjene for Carte Blanches samfunnsansvar er nemlig bygget på FNs bærekraftsmål. I tillegg har de en egen grønn gruppe med representanter fra hver avdeling innad i Carte Blanche med Rørholt i spissen som bærekraftsansvarlig. Dette skal sørge for at alle avdelingene tar bevisste, miljøvennlige valg.

– Det å signere partnerkontrakt med Klimapartnere Vestland markerer starten på den grønne gruppa, forteller Tora de Zwart Rørholt.

Blant andre tiltak dansekompaniet har gjort er «slow tours», som skal bidra med å kutte på flyreisene der det er mulig – og øke kulturopplevelsene på hvert enkelt sted.

(F.v.) Arild Sondre Sekse (Klimapartnere Vestland), Gulli Sekse (Carte Blanche), Tora de Zwart Rørholt (Carte Blanche), Renate Nedregård (Klimapartnere Vestland), Annabelle Bonnéry (Carte Blanche) og Mark Simon Watts (Carte Blanche).