TOPPLEDERSAMLING FOR NULLUTSLIPP

Nærmere 80 ledere fra politikk og næringsliv var samlet på Fløyen Folkerestaurant da Klimapartnere Vestland inviterte til sitt årlige toppledermøte torsdag 16. januar.

Tekst: Klimapartnere Vestland / Foto: Veronika Stuksrud 

«Operasjon Nullutslipp 2030», var det tydelige gjennomgangstemaet på møtet.

Fylkesordfører Jon Askeland (Sp) åpnet møtet med å minne om at vi har ti år på oss til å nå målet Vestland har satt seg: Nullutslipp innen 2030.

Det er et mål Askeland personlig stiller seg i spissen for. Samtidig ga fylkesordføreren en tydelig utfordring til lederne som var samlet på Fløyen Folkerestaurant: Vi må alle være med å bidra, hvis vi skal få dette til.

Utfordringen ble fulgt opp av byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer (Ap), som stilte sammen med byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke (MDG).

Ordfører i Stord Kommune, Gaute Straume Epland (Ap), kommunikasjonssjef Eva Skjold i BIR, og Vegard Frihammer, leder i Greenstat, bidro alle med gode eksempler på hvordan det er mulig å kutte utslipp på hver sine felt. I tillegg ble alle deltakerne bedt om på å dele gode ideer fra sine organisasjoner – og utfordre hverandre til klimahandling.

OMSTILLINGSKART

Gjennom et helt nytt målkart for nullutslipp presenterte Klimapartnere status quo for nasjonale mål for utslippskutt i fylker og storbyer. Omstillingskartet for Vestland viser hvor langt vi er kommet her i fylket – og hvor utslippskuttene må tas fremover.

 

Omstillingskartet er utviklet i samarbeid med Greensight, og designet av Haltenbanken.

REKORDSIGNERING

Under årets toppmøte kunne Klimapartnere Vestland ønske velkommen til rekordmange nye partnere. Akvariet, Benchmark Genetics Norway, Bergen Live, Bergens Tidende, Entro, Grieghallen, Stord kommune og Vil Vite signerte seg alle inn som partnere.

– Det er utrolig kjekt å ønske velkommen til hele åtte nye partnere, sier leder i Klimapartnere Vestland, Helene Frihammer. – Nå håper vi alle vil stille seg bak målet om nullutslipp i 2030, og kommunisere ut dette i sine kanaler. Vi oppfordrer alle til å skape kraftige ringvirkninger ved å stille krav om nullutslipp i sine anbud. Ved å stå sammen, motivere hverandre og dele erfaringer, kan vi få til mye!

Relaterte blogginnlegg