TIER Mobility Norge blir klimapartnere i Vestland

På toppen av Fløyen signerte landssjef for TIER Mobility Norge, Morten Askeland, partneravtalen med Klimapartner Vestland.

Tekst: Tiril Amalie Johansen

Forrige fredag kunne Klimapartnere Vestland ta i mot representanter fra TIER Mobility på toppen av solfylte Fløyen for å signere partneravtale.

TIER Mobility er et internasjonalt mikromobilitetsselskap som holder til i flere byer i Norge. De tilbyr ulike løsninger av mobile, elektriske kjøretøy. I Bergen har de den siste tiden gjort seg synlige i bybildet med deres turkise el-sparkesykler.

Fra 1. januar 2020 ble TIER det første klimanøytrale mikromobilitetsselskapet. Nå ønsker de å få en oversikt over eget klimaavtrykk i hver enkelt by for å kunne jobbe enda mer konkret. Derfor har de nå valgt å bli en del av Klimapartnere Vestland. TIER har tidligere signert partneravtale med Klimapartnere Trøndelag. 

– Gjennom et samarbeid med Klimapartnere Vestland håper vi at dere kan utfordre oss til å bli enda bedre, sier Morten Askeland. 

Morten Askeland, landssjef TIER Mobility Norge og Renate Nedregård, leder Klimapartnere Vestland.

Større fokus på produktets levetid

Under fredagens klimalunsj kunne Askeland fortelle forsamlingen om noen av de bærekraftige tiltakene de har gjort hittil. De transporterer nå kjøretøyene sine med tog, og har endret både måten de bytter batteriene på og hvilke batterier de bruker. Ved å bytte til mer miljøvennlige og byttbare batterier kutter de store deler av utslippene. TIER fokuserer også på vedlikehold og reparasjon av produktene sine for å unngå unødvendige produksjoner av nye produkter.

Selskapet har som mål å skape et mer klimavennlig samfunn ved blant annet å bidra til å endre måten vi forflytter oss på i byene. Ifølge landssjef i Tier Mobility, Morten Askeland, reduserer elsparkesykler hele 17% av bilturene. For å skape en mer bærekraftig og klimavennlig by ser de også verdien i å kunne benytte et slikt nettverk som Klimapartnere er, som er noe av grunnen til at de ønsket å signere partneravtale.

– Vi er stolte og spente over å ha TIER med på laget, sier Renate Nedregård, leder Klimapartnere Vestland.

Klimapartnere Vestland ønsker TIER Mobility velkommen til partnerskapet!