Vandrer i mørket for å opplyse om bærekraft

En mørk vinterkveld i Bergen vandrer flere tusen små og store bergensere for å markere FNs bærekraftsmål. Under nattevandringen som arrangeres av Fana Sparebank, Bergen Næringsråd og Bergen kommune, lyses ruten opp av alle FNs 17 bærekraftsmål.

Nattevandring for FNs bærekraftsmål ble for første gang arrangert i 2018. Siden den gang har flere tusen gått sammen fra Fløibanens nedre stasjon og opp til Skansen for å sette fokus på bærekraftsmålene. 

Hensikten med nattevandringen er å lyse opp Bergen for å minne store og små bergenser på at dersom alle gjør litt, kan vi sammen nå bærekraftsmålene i 2030.  

– Vi ønsker å løfte frem og synliggjøre lokalt engasjement i samfunnet vårt, og rette fokus på FNs bærekraftsmål. Bærekraftsmål nr. 17 Samarbeid for å nå målene står sentralt i vårt arbeid, sier Lisbet Nærø, administrerende direktør i Fana Sparebank. 

Opplysende belysning

Langs hele løypen var det laget lysinstallasjoner, og på toppen var det underholdning for store og små, med barnekor og skuespill. I bunnen ventet konsert og utdeling av folkets bærekraftspris.  

På turen opp til Skansen, og ned igjen til Vågsallmenningen, var det plassert ut 17 unike stasjoner. Hver av dem hadde en lysende boks med et av FNs bærekraftsmål på. Ved hver stasjon kunne en lære mer om de ulike bærekraftsmålene.  

– Det å dele kunnskap om bærekraftsmålene er en av hovedgrunnene til at vi arrangerer nattevandringen, sier Lisbet Nærø. 

5000 deltok i 2019

Nattevandringen har så langt vært en stor suksess. Derfor har Fana Sparebank, sammen med sine samarbeidspartnere Bergen Næringsråd og Bergen kommune, bestemt seg for å gjøre nattevandringen til en årlig tradisjon. I 2019 var det mer enn 5.000 som deltok på nattevandringen. Blant dem var også statsminister Erna Solberg som kommenterte arrangementet slik i et intervju med Bergens Tidene (link) 

– Jeg synes dette er en veldig fin måte å både gjøre en aktivitet i Bergen, og å skape oppmerksomhet rundt bærekraftsmålene, sier statsminister Erna Solberg 

Tilknyttede partnere