
Bilde: Mette Nygård Havre, Spis opp maten
Hver og en av oss kaster i snitt 42 kg spisbar mat. Flere av våre partnere jobber systematisk med å redusere matsvinn i egne virksomheter:
– De Bergenske benytter mindre tallerker i buffeten og oppfordrer gjester til å i stedet forsyne seg flere ganger.
– BKK har satt i gang kampanjen Bærekraftig mat som blant annet innebærer CO2 merking av matvalg i kantine ISS.
– Spis opp maten, med Mette Nygård Havre i spissen, har startet en landsdekkene folkebevegelse for å gjøre oss alle til matreddere og jobber tett og godt med mange av våre partnere.
– Flere av våre partnere, som i Media City/ Entra, velger å benytte ny teknologi som løsningen TooGoodToGo for å selge overskuddsmat i kantine.
Klimapartnere har jevnlig temamøter for å forebygge matsvinn og ber egne partnere om å rapportere på dette årlig.