Sammen for plast- og giftfrie barnehager

Etter at undersøkelser viste hvor mange giftige produkter barn utsettes for hver eneste dag, bestemte Private Barnehagers Landsforbrund (PBL) og Naturvernforbundet seg for å ta opp kampen mot miljøgifter i norske barnehager. Med seg på laget har de Norengros og Lekolar – de to største leverandørene av barnehageprodukter i Norge.

Foto: Norengros

Prosjektet for å gjøre norske barnehager plast- og giftfrie er inspirert av tilsvarende arbeid i Sverige, og ble satt i gang etter at undersøkelser avslørte at flere av produktene som leveres til barnehager inneholder og avgir miljøgifter. PBL, Naturvernforbundet, Norengros og Lekolar går nå sammen om et langsiktig mål – å gjøre norske barnehager helt frie for produkter som inneholder plast og miljøgifter. Opplegget som skal gjøre målet til virkelighet innebærer opplæring av både barnehagebarn og -ansatte, og innkjøpsordninger som gjør det enklere å velge trygge, giftfrie produkter til de minste. For administrerende direktør i PBL, Arild M. Olsen, var det en enkel oppgave å få med de største leverandørene på laget.

Norengros’ salgs- og markedsdirektør, Lars Kristiansen, forteller at de setter utrolig stor pris på initiativet, og at Norengros vil legge til rette for å gjøre det så enkelt som mulig å velge produkter som verken er skadelige for de små eller naturen.

Les hele saken her.

 

 

Tilknyttede partnere