Norges grønneste båthavn

Det er ambisiøse planer for Dolviken. Marinaen skal utvides og ombygges til Norges første nullutslippsmarina. Infrastruktur skal utbedres og det planlegges kafé med uteområder, sjøbad og yrende liv med mange aktivitetstilbud både på dag og kveldstid.

Illustrasjon: Bergen Marine

– Båtbransjen står foran det grønne skiftet. Vi ser for oss en fremtid der båtringer og utleie av båt blir løsningen. Elektriske båter får en sentral plass. Vi skal også ha en miljøstasjon for mottak av kloakk og annet problemavfall fra båter, sier styreleder Per Alvern i Søreide Båt & Fritidspark AS.

På land planlegges næringsbygg og båthotell på 9000 kvadrat. I tillegg skal det bygges 80 boliger som får en tydelig miljøprofil. Langs strandlinjen i Dolviken ønsker man å etablere en offentlig promenade.

Marinaen ligger sentralt mellom Bergen sentrum og Flesland, med busstopp i tomtegrensen og kort vei til kollektivknutepunkt. Det er et ideelt utfartssted om båtturen går sør eller nordover. I tillegg ligger marinaen nær idylliske Nordåsvannet med badeplasser og friluftsområder.

Tilknyttede partnere