Gjenbruksboder for studenter – Skånsomt for miljø og studentøkonomi

En students skrot kan være en annens skatt. I Førde og Sogndal slår Saman to fluer i en flekk og reduserer avfall samtidig som de skåner studentlommeboka med sine gjenbruksboder.

For studenter med dårlig råd kan det være utfordrende å finne rom i økonomien til å kjøpe seg diverse utstyr til studentboligen. Samtidig forlater mange kopper, kjeler og kar når de forlater stuedentboligen sin etter endt studietid. I Førde og Sogndal har Studentsamskipnaden på Vestlandet (Saman) funnet en løsning som både reduserer avfall og gir økonomivennlig tilbud til studentene. Ved studentboligene er det satt opp gjenbruksboder hvor studenter kan levere utstyr de ikke har bruk for lenger, og plukke utstyr de kan ha nytte av. Helt gratis.

– Bakgrunnen var at driftsansvarlig så at mye, fult brukende, utstyr ble kastet da studentene flyttet fordi de ikke tok det med seg. Nå kan de sette fra seg ting i ikke trenger i gjenbruksboden til glede for andre studenter, og miljøet. Det kan være alt fra kjøkkenutstyr til pyntegjenstander, DVDer og så videre, sier regionsdirektør i Saman Førde og Sogndal, Monica Solheimnes.

Visste du at?

Norge er i Europatoppen på bruk og kast? Ta NRKs sirkulærtest og finn ut hvor mye du kan om sløsing og hvorfor gjenbruk blir stadig viktigere.

Tilknyttede partnere