Lydløs og grønn rehabilitering i Nygårdsparken

Anleggsarbeidet i Nygårdsparken er både lydløs og klimavennlig. Det utføres av anleggsgartner Svein Boasson AS for bymiljøetaten i Bergen Kommune.

Svein Boasson har sikret seg en av Norges første fabrikkproduserte elektriske gravemaskiner. Gravemaskinen er ikke en ombygget dieselmaskin, slik de fleste elektriske gravemaskiner i Norge er. Løsningen Svein Boasson har valgt er rimeligere og mer bærekraftig, samtidig som at den ikke trenger opplading da den er koblet til strømnettet via en 40 meters kabel.

Dette fører til at maskinen ikke er like mobil, men den er svært godt egnet til slike urbane prosjekter hvor arbeidet foregår på et begrenset område. Maskinen kan imidlertid kobles til mobile batterier som gjør at gravearbeid kan foregå på et større område.

Elektriske gravemaskiner som denne har flere fordeler. Besøkende i parken og anleggsgartnerne kan fryde seg med en gravemaskin som er nesten fullstendig lydløs. I tillegg er det gode muligheter for å spare penger på drivstoff til gravemaskinen, samt at det er en stor fordel når prosjekter er på anbud.

Bergen Kommune har vedtatt at alle større bygg- og anleggsplasser skal være utslippsfrie innen 2025. Ved å allerede nå ha sikret seg en elektrisk gravemaskin kan Svein Boasson posisjonere seg i markedet, samtidig som de høster nyttige erfaringer knyttet til driften av slike maskiner.

 

 

Tilknyttede partnere