Klar til innsats for Klimapartnere Vestland

Mandag hadde mediestudentene Thea Beate Andresen og Tiril Amalie Johansen sin første arbeidsdag hos Klimapartnere Vestland. De neste seks ukene skal UiB-studentene i praksis hos Klimapartner Vestland – og får selskap av praksiselev Raymond Kristiansen.

Alle foto: Anbjørn Holme

De studerer til vanlig på UiB, nærmere bestemt masterprogrammet medier og kommunikasjon. I de kommende seks ukene skal studentene ha praksis hos Klimapartnere Vestland tre dager i uken.

– Dette betyr et godt løft for kommunikasjonsarbeidet vårt, sier Renate Nedregård, leder i Klimapartnere Vestland.

Praktikantene blir utfordret til å formidle gode historier om klimaarbeidet i partnerskapet, og vil få stor frihet til å forme innholdet i ulike kanaler. Blant annet har studentene opprettet en helt ny Instagram-konto for Klimapartnere Vestland – under navnet Operasjon Nullutslipp.

– Vi håper så mange som mulig vil oppdage og følge oss på instagram, sier Tiril og Thea. I dette intervjuet blir du bedre kjent med både dem og praksiselev Raymond Kristiansen, som er i praksis på fulltid de to neste ukene.

 

Thea Beate Andresen (25) fra Levanger. 

Hvem er du?

– Jeg heter Thea Beate og kommer fra Levanger, cirka en time nord for Trondheim. De siste årene har jeg vært bosatt i skjønne Bergen, med unntak under pandemien. Når det ikke går i studier, er jeg glad i å lese, både sakprosa, men og fiksjon. Ellers er jeg glad i å gå turer, henge med venner og utrykke meg kreativt. Fra tidligere har jeg et årsstudium i STS – studier av teknologi og samfunn, som handler om hvordan samfunn påvirker teknologi og vise versa, og bachelor i medievitenskap. Under mitt årstudium hadde jeg mye om det grønne skiftet, og hvordan teknologi og innovasjon kan være løsningene på klimautfordringene vi står ovenfor.

Hvorfor har du valgt å ha din praksisperiode hos Klimapartnere Vestland?

– Hovedgrunnen til jeg ville være i praksis hos klimapartner Vestland er på grunn av måten de jobber med kommunikasjon. Fokuset på felleskap, positivitet og løsninger i møte med klimautfordringene er viktig for å kunne få alle med. Jeg har lenge vært opptatt miljøet, spesielt plastforbruk, og gjort mitt beste for å leve så grønt som mulig.  Å kunne være med å fortelle de gode løsningene til utfordringene vi står ovenfor i dagens samfunn ser jeg som en viktig jobb, men og givende erfaring å ha med seg videre.

Tiril Amalie Johansen (t.v.) og Thea Beate Andresen skal være i praksis hos Klimapartnere Vestland de neste seks ukene.

Tiril Amalie Johansen (24) fra Harstad 

Hvem er du?

– Jeg heter Tiril Amalie og kommer fra Harstad i flotte Nord-Norge. Likevel klarte jeg å forville meg ned til Bergen for omtrent seks år siden og ble så sjarmert av byen at jeg ble værende her. Utenom studier går det mye i sosialt samvær med gode venner, crossfit og litt turer når sola først titter frem. Tidligere har jeg tatt en bachelor i medievitenskap og hatt verv et par år i Studentradioen i Bergen hvor jeg både har laget podcast og vært PR- og kommunikasjonsansvarlig. Jeg har også vært innom en del ulike jobber utenom studiene, blant annet i Forsvaret, på trafikkskole, på bar og i en leketøysbutikk for å nevne noe. Er med andre ord god på å være potet!

Hvorfor har du valgt å ha din praksisperiode hos Klimapartnere Vestland?

– Jeg ønsket å være i praksis hos Klimapartner Vestland fordi arbeidet de gjør er utrolig viktig, og håper at jeg kan bidra med noe fornuftig samtidig som jeg lærer mye. Kommunikasjon rundt klima og det grønne skiftet er også et felt jeg har inntrykk av skiller seg ut fra andre og kan være ekstra utfordrende. Det blir derfor et spennende felt å begi seg ut på!

Raymond blir i praksis hele uken

Raymond Kristiansen er i praksis hos Klimapartnere Vestland de kommende to ukene.

Tidligere i år har også Raymond Kristiansen vært i praksis hos Klimapartner Vestland. Han går 2. året på salg og reiseliv på VGS og har vært i praksis én dag i uken siden i høst. I denne perioden har han blant annet jobbet med administrative oppgaver og produksjon av informasjonsmateriell, og vært med på besøk til partnere. Nå er han straks ferdig med praksisperioden, men de kommende to ukene vil ha være i praksis hver dag.

– Jeg synes noe av det kjekkeste med å være her er å møte masse nye folk. Jeg har lært mye om hvordan næringslivet jobber med klimaarbeid, og er imponert over engasjementet i Klimapartnere, sier Kristiansen, som til høsten har fått lærlingplass i HR-avdelingen på NHH.

– Vi setter stor pris på å kunne styrke teamet med dyktige praktikanter denne våren , sier Renate Nedregård, leder i Klimapartnere Vestland. – Vi ønsker Tiril, Thea og Raymond velkommen til Klimapartnere, og håper partnerne  våre vil ta godt imot dem.