– Gi meg en vanskeligere hverdag

Deltakerne fikk to tydelige bestillinger fra morgendagens publikum da Klimapartnere Vestland samlet aktører fra arrangementsbransjen i Bergen og omegn til temamøte om grønne arrangementer.

Torsdag inviterte Klimapartnere Vestland aktører innen arrangementbransjen til temamøte om grønne arrangementer. Der ble de på slutten av møtet utfordret av de to klimaengasjerte og kulturinteresserte 17-åringene Tyri Tvinnereim og Laura Vaagland på hvordan de bedre kan nå morgendagens publikum, med sin klimasatsing.

– Gi meg en vanskeligere hverdag! Terskelen er mye høyere enn man skulle tro. Hvis jeg for eksempel for beskjed om å ta med egen kopp, så er ikke det noe stress. Jeg blir faktisk veldig glad, og hvis det står i en invitasjon «Ta med egen kopp», så tenker jeg «Superbra at de bryr seg om det!», var den klare oppfordringen fra Tvinnerheim.

De utfordret også arrangørene på å være enda tydeligere i sin kommunikasjon og fortelle om alt de gjør for å bli mer miljøvennlige på en måte og plattform som når ungdommene. Enkle budskap på relevante plattformer var bestillingen.

Tydeligere og kommunikasjon og større krav til publikum var bestillingen fra 17 år gamle Tyri Tvinnereim (nedre venstre hjørne) da hun utfordret arrangørene under temamøtet Grønne Arrangementer.

Samlet kulturaktører

Tidligere i møtet hadde blant annet Ole Morten Algerøy fortalt om Bergen Live som Miljøtyrtårn, Ole Tobias Lindberg hadde fortalt om hvordan Oseana Kunst-og kultursenter kommuniserer sine klimatiltak og festivalsjef for Vinjerock og tidligere miljøsjef for Øyafestivalen, Julie Forchhammer, hadde drøftet arrangørers mulighet og handlingsrom til å gjøre en forskjell i det grønne skiftet.

I tillegg var Miljøbyråd i Bergen kommune, Katrine Nødtvedt, med for å fortelle om Bergen kommunes ambisjoner for grønt kulturliv og kommunens planlagte tilskuddsordninger for grønne kulturarrangement.

– Det veldig kjekt å kunne samle så sentrale aktører innen kulturlivet og la de lære av og inspirere hverandre. I tillegg var det kjempekult å ha med to engasjerte ungdommer som utfordret aktørene så konkret. Det er jo de som er morgendagens publikum for disse arrangørene, sier Renate Nedregård i Klimapartnere Vestland.

Aktuelle lenker

Her finner du et utvalg med nyttige lenker for aktører i kulturbransjen

Miljømerking

Nettsider med veiledning til grønne arrangement og festivaler:

https://no.musicnorway.no/content/uploads/sites/2/2019/12/grønne-tiltak.pdf – Music Norways tips til grønne turnéer og arrangementer. De har også listet opp en del ressurser til sist i skrivet.