Etterlengtet signeringslunsj i Klimapartnere Vestland

Sju nye virksomheter signerte partnerkontrakt under signeringslunsjen denne uken. Dette var Klimapartnere Vestlands første fysiske samling i sør siden mars i fjor. Gjennom pandemien har nesten 20 virksomheter gått inn i partnerskapet i både nord og sør.

Alle foto: Cecilie Bannow 

Torsdag samlet Klimapartnere Vestland sju ferske partnere til signeringslunsj på Snekkerbrakken på Bergenhus Festning. Det var en etterlengtet begivenhet for både partnere, ledelsen i Klimapartnere, og toppolitikere fra fylket, som stilte opp for å ønske de nye virksomhetene velkommen inn i partnerskapet. I november i fjor signerte de første ni partnerne fra Klimapartnere Vestland nord sine partneravtaler.

I mai signerte også Voss Herad seg inn i partnerskapet. I tillegg vil Fana Sparebank også bli med i partnerskapet før sommeren. Totalt har nesten 20 virksomheter gått inn i partnerskapet gjennom pandemiårene 2020 og 2021.

– Vi er veldig glade for at så mange virksomheter har tatt kontakt for å bli klimapartner til tross for den krevende situasjonen alle har stått i det siste halvannet året. Ikke bare går de inn i Klimapartnere, de har også lagt ned et grundig arbeid det siste året, sier leder av Klimapartnere Vestland, Renate Nedregård.

 

Erfarne ferskinger

 

Noen av de «nye» som torsdag signerte sine partneravtaler har rukket å være partnere i over ett år allerede. Gårsdagens signeringslunsj markerte dermed ikke bare en videre vekst i partnerskapet, men også at vi nå beveger oss mot en tid med muligheter til å samles igjen.

– Det er fantastisk å kunne samles igjen, mingle og dele erfaringer og ideer. Det er noe vi har savnet og det har stor verdi, sier Nedregård.

 

Første partnere fra idretten og forsikringsbransjen

 

To av virksomhetene som signerte på torsdag er Frende Forsikring og Fana Idrettslag. De blir henholdsvis partnerskapets første representanter fra forsikringsbransjen og idretten. Dette gir Klimapartnere enda flere strenger å spille på i tiden som kommer, mener Nedregård.

 

Frende forsikring var blant virksomhetene som ble ønsket velkommen i partnerskapet. Fra v.: Finansdirektør Marius Fredheim og direktør for Etablering og Forvaltning Elin Sture Næss.

–  Alle partnerne går inn med et engasjement og en kompetanse som er verdifull, men det gir en ekstra styrke at vi nå får partnere innenfor områder som ikke tidligere har vært representert, sier hun.

 

Fra v.: Havnedirektør i Bergen Havn, Johnny Breivik, Festspilldirektør Anders Beyer, og Sølve Sondbø, seksjonssjef for Grøn Vekst, Klima og Energi i Vestland Fylkeskommune.

Tung støtte fra fylkeskommunen

 

Avtalene ble signert av fylkesordfører Jon Askeland på vegne av Vestland fylkeskommune og Klimapartnere Vestland. Både Askeland og fylkesvaraordfører Natalia Golis ønsket på møtet Renate Nedregård velkommen som ny leder av partnerskapet.

– Fylkeskommunen er vår viktigste allierte og vi kan ikke overdrive hvor viktig støtten vi opplever fra våre politiske ledere er, sier Nedregård.

Disse sju som signerte seg inn i partnerskapet torsdag, og vil bli presentert individuelt i tiden som kommer:

  • Anleggsgartnermester Wikholm
  • Bergen Havn
  • Bergen Marine
  • Fana IL
  • Frende Forsikring
  • Festspillene i Bergen
  • Øygarden kommune