Her er den nye styringsgruppen i Klimapartnere Vestland

Forrige fredag ble den nye styringsgruppen for Klimapartnere Vestland valgt. I den nye styringsgruppen finner vi de to første representantene fra tidligere Sogn og Fjordane og en gammel klimapartner-ringrev.

I styringsgruppen som trer i kraft fra 1. januar 2022 er det tre nye fjes. Fra den nordlige delen av fylket går Jacob Nødseth og Trine Solheim inn fra henholdsvis Kinn kommune og Firda Billag, som de første styringsgruppemedlemmene fra tidligere Sogn og Fjordane. I tillegg går administrerende direktør for Akvariet i Bergen, Aslak Sverdrup inn.

Aslak Sverdrup er administrerende direktør i Akvariet i Bergen og er tidligere lufthavnssjef på Flesland. Han har dermed vært sentral i å gå inn i Klimapartnere Vestland med to forskjellige virksomheter. Nå er et av tre ferske medlemmer i Klimapartnere Vestlands styringsgruppe.

 

– Vi er veldig glade for å ha disse på plass. Vi får to sterke stemmer fra nord fra kommunal sektor og fra næringslivet i Jacob og Trine, mens Aslak er en sterk stemme fra næringslivet i Bergen og han har faktisk signert to partnerkontrakter, både som lufthavnssjef for Avinor Flesland og som administrerende direktør ved Akvariet i Bergen, sier leder av Klimapartnere Vestland Renate Nedregård.

Styrket rolle

Gjennom sommeren og høsten har Klimapartnere Vestland jobbet med å utarbeide nye vedtekter og mandat for styringsgruppen i tillegg til å velge nye representanter. Dette arbeidet er en del av en målsetning av å kople styringsgruppen enda mer på i det strategiske arbeidet.

– Vi er veldig takknemlig for den støtten og de rådene vi har fått fra styringsgruppen tidligere. Nå er Klimapartnere Vestland i en ny fase der vi begynner å bli mer etablert. Vi har et solid antall partnere i sør og er etablert og voksende i nord. Da ønsker vi at styringsgruppen får en mer spisset strategisk rolle. I tillegg måtte vi se på sammensettingen av styringsgruppen nå som sammensettingen av partnerskapet har endret seg, forklarer Nedregård.

Jacob Nødseth er leder for plan-, miljø- og næringsutvalet i Kinn kommune og blir en av de to første styringsgruppemedlemmene fra tidligere Sogn og Fjordane.

Takker av to representanter

Sølve Dag Sondbø fra Vestland fylkeskommune fortsetter som leder av styringsgruppen. I tillegg blir Helene Wiken fra UiB, Stina Oseland fra Bergen kommune og Anita Rath fra Atea med videre. Sistnevnte har vært med i styringsgruppen  helt fra starten, da Klimapartnere Vestland ble opprettet i juni 2014. Den nye gruppen sikrer både både kontinuitet og fornyelse, sier Nedregård.

– Det er verdifullt for oss å ha med oss noen som kjenner partnerskapet så godt som Anita. Vi er også glade for at Helene og Stina blir med videre,

Steinar Onarheim fra Asplan Viak og Kjell Kvingedal fra Statsforvalteren ble takket som representanter etter flere års solid innsats.

– Steinar og Kjell har vært utrolig gode å ha i styringsgruppen og vi gleder oss til å holde kontakten videre med dem som klimapartnere, sier Nedregård.

Trine Solheim er IT- og kvalitetssjef i Firda Billag og blir en av de to første styringsgruppemedlemmene fra tidligere Sogn og Fjordane.

 

Den nye styringsgruppen er dermed:

Leder: Sølve Dag Sondbø (Vestland fylkeskommune)

Medlemmer:

  • Anita Rath (Atea)
  • Helene Wiken (UiB)
  • Stina Oseland (Bergen kommune)
  • Jacob Nødseth (Kinn kommune)
  • Trine Solheim (Firda Billag)
  • Aslak Sverdrup (Akvariet i Bergen)