Bli kjent med Klimapartnere: Christian Herheim, Klimapartnere Rogaland

Klimapartnere vokser raskt, vi har nærmere 200 partnere og snart har vi partnerskap i hele landet. Bli bedre kjent med de som til daglig jobber i de forskjellige regionene. Først ut er Christian Herheim, leder av Klimapartnere Rogaland

 

Navn: Christian Herheim

Rolle: Leder av Klimapartnere Rogaland
Utdanning: Utdannet økonom i England og Siviløkonom på BI
Begynte i Klimapartnere Rogaland: November 2017

 

Hvordan endte du opp som leder for Klimapartnere Rogaland?

– Etter 14 år i oljeindustrien tok jeg er restart på livet. Jeg startet med yoga og ble gründer. Så begynte jeg med overføring av fornybar-løsninger fra Norge til Asia og Afrika. På denne reisen var det mange oppstartsselskaper som trengte hjelp innen geo-termisk varme, sol og vind på oppdrettsanlegg, samt karbonfangst. Dette la grunnlaget for en større interesse innen omstilling og sirkulærøkonomi. Plutselig dukket det en annonse med Klimapartnere-stillingen opp og resten er historie.

Hva syns du er mest motiverende/spennende/givende med å være leder for Klimapartnere Rogaland?

– Jeg har en jobb som gjør at jeg står opp om morgen og har et hastverk med å komme meg på jobb, fordi det er så mye spennende som skjer. Hele tiden. Jobben handler om å hjelpe ledere med finne motivasjonen til å gjøre endringer og gå i front mot en usikker fremtid. Vi som ledere av Klimapartnere må knekke koder innenfor ledelse, politikk og samfunnsutvikling. Vi og alle som er med i Klimapartnere er med på å synlig påvirke positivt verden vi lever i. Jeg står opp om morgenen for å levere størst mulig «impact».

Hva ligger fremst på agendaen hos din region?

– Denne regionen famler noe med klima- og oljeretorikken. Dette er synlig i både politikken og næringslivet. Derfor er det større fokus å jobbe med offentlige innkjøp og kommunene. Her er det sammensatte bindinger og meninger som gjør at selv om regionen vet at de bør omstille seg, så klarer de ikke helt finne veien. Selv om det er lett tilgjengelige verktøy for å iverksette denne omstillingen.

Hva ser du mest fram til hos Klimapartnere Rogaland inn mot sommeren?

– Vi har akkurat signert partneravtale med Randaberg og Sola kommune. Jeg gleder meg veldig til dialogen med rådmennene og ordførerne i disse kommunene.

Og hva er mest spennande på lengre sikt?

– Det er planlagt å ha tettere dialog med de forskjellige ledere, kanskje som Podcast. Denne kunnskapen kan formidles på tvers av regionene og til alle andre ledere i Norge.

Noe du vil føye til?

– Sirkulærøkonomi er «end gamet», med tilfallende verdikjeder innenfor juss, politikk, etikk, finans og fysiske verdikjeder.