Bli bedre kjent med Klimapartnere Vestlands nye trainee

Klimapartnere Vestland er blitt en trio igjen! Bli bedre kjent med vår nye trainee, Jonas, her.

Navn: Jonas Berven Asbjørnsen,

Alder: 26 år gammel

Hvor er du fra? Bergen.

Bakgrunn
Jeg har bachelor- og mastergrad i europastudier ved NTNU i Trondheim. Jeg tilbrakte et semester i Berlin under bachelorgraden og et semester som praktikant for SINTEF i Brussel under mastergraden. Etter at jeg fullførte studiet i fjor returnerte jeg til Brussel for å tilbringe ett år som trainee på avdelingen for mottakerland og bilateralt samarbeid på EØS-midlenes sekretariat. Jeg har også hatt sommerjobb på lager i åtte år, jobbet som sykkelbud, hatt sceneansvar på en av Norges største festivaler, vært bartender og vært engasjert som transkribent på Universitetet i Bergen.

I tillegg er frivillig arbeid svært viktig for meg. Jeg har vært både DJ på Samfundet og programleder på studentradioen i Trondheim og har lært så mange spennende ting gjennom frivilligstillinger.

Hobbyer og interesser?
Jeg er glad i å gå på konserter, å spille og se på fotball og selvfølgelig belgisk øl. I tillegg har jeg nylig blitt interessert å sykle, og er veldig glad for at det er nydelig sykkelvei fra sentrum til jobb (uten for mange bakker). Jeg er også en nyfrelst platesamler og er veldig glad i musikk og film. Jeg har også nylig meldt meg inn i bokklubb i et forsøk på å lese flere bøker.

Når starta du i Klimapartnere Vestland ?
Jeg startet i Klimapartnere Vestland under Arendalsuka nå nylig.(16. august red.anm) Det var en skikkelig morsom og fin måte å starte i ny jobb på. Jeg bodde nemlig i samme hus som resten av gjengen i Klimapartnere fra flere forskjellige regioner. På denne måten var det enkelt å bli godt kjent med alle de nye, hyggelige kollegaene jeg har fått. Konferansene vi arrangerte og deltok på var også veldig lærerike, og det var skikkelig inspirerende å hilse på flere av de flotte partnerne våre. Alt i alt ble Arendalsuka en best mulig innledning til Klimapartnere for min del.

Hvordan endte du opp som trainee i Klimapartnere Vestland?
Traineestillingen eksisterer gjennom et program i regi av Bergen Næringsråd som heter Trainee Vest. Da jeg så utlysningen skjønte jeg med en gang at jeg måtte prøve å sikre meg denne stillingen da jeg har jobbet en del med klima, innovasjon og bærekraftspørsmål tidligere. De gangene har det hatt et mer EU-rettet fokus, og jeg er svært nysgjerrig på hvordan dette ser ut på hjemmebane. Klima er noe jeg er svært opptatt av, og Vestland er fylket i mitt hjerte, så jeg har aldri vært i tvil om at dette er riktig for meg.

Hva syns du er mest motiverende med å være med i Klimapartnere Vestland?
Å kunne stå opp om morgenen å glede seg til å gå på jobb fordi jeg vet at det jeg jobber med faktisk utgjør en forskjell. Vi er et lite team, har varierte arbeidsoppgaver og får muligheten til å møte mange inspirerende mennesker hver eneste uke. Vi har partnere i mange spennende sektorer, og det er skikkelig inspirerende å lære så mye nytt hver eneste dag.

Hva er ditt inntrykk så langt?
Etter å ha jobbet fra Bergen i kun noen få dager opplever jeg å ha utrolig hyggelige kollegaer, og jeg er skikkelig fascinert over hvor variert og spennende arbeidsdagene later til å være her. Jeg kribler skikkelig etter å komme i gang ordentlig etter å ha fått ordnet de formelle tingene man ofte bruker litt tid på helt i starten. Jeg opplever at næringslivet i hele Norge er skikkelig interessert i å ta i bruk grønnere løsninger, og det er skikkelig inspirerende for meg.

Hva ser du mest fram til å jobbe med?
Noe av det jeg ser for meg kommer til å være mest givende for min del er å besøke partnerne våre og lære av deres erfaringer og opplevelser. Jeg har allerede vært så heldig at jeg har besøkt Svein Boasson og deres nye, elektriske gravemaskin i Nygårdsparken, og det å høre hva slags praktiske utfordringer og muligheter de står ovenfor var svært interessant. Jeg ser skikkelig frem til å besøke så mange av de over 60 resterende partnerne jeg kan!