Bergen Fiber ny klimapartner i Vestland

Klimapartnere Vestland er glade over å kunne ønske fibernett- og Altiboksleverandøren velkommen inn i partnerskapet. Vi har tatt med de nye klimapartnere.

Alle foto: Morten Wanvik

Midt i programmet på årets toppledermøte på Grand Bergen forrige uke var det duket for signering av nye partnere. Karen Solheim Leiknes, leder for privatmarkedet i Bergen Fiber, var til stede for å markere inngangen i partnerskapet. Sammen med fylkesordfører Jon Askeland, som representant for Klimapartnere Vestland, signerte de partneravtalen.

Bergen Fiber leverer fibernett og Altibox-tjenester til privat-, borettslag/sameie- og utbyggermarkedet i Bergen og kommuner i tidligere Hordaland fylke. Med ca 60 000 husstander som kunder, er de et kjent firmanavn for mange. Som leverandør av fiber har de en viktig rolle i samfunnet, også med tanke på å levere tjenestene på mest mulig effektiv og skånsom måte i et bærekraftsperspektiv.

– Vi er utrolig stolte over å ha Bergen Fiber med i partnerskapet, og gleder oss til samarbeidet videre, sier Renate Nedregård, leder i Klimapartnere Vestland.

Hvorfor ønsket Bergen Fiber å bli Klimapartner?

– Vi har hatt fokus på klima og bærekraft de siste årene, men vi ønsker å forplikte oss i enda større grad. Samarbeidet som dette fora har vi stor tro på, både for å lære, dele og kunne utfordre hverandre, sier Karen Solheim Leiknes, leder for privatmarkedet i Bergen Fiber.

Hvordan jobber dere med klima og bærekraft i Bergen Fiber?

– Vi er Miljøfyrtårnsertifisert, og vi har ført klimaregnskap siden 2020. Som en stor aktør i vår bransje, har vi muligheten til å bruke innkjøpsmakten og oppnå dominoeffekt for å få redusert klimaavtrykk hos våre leverandører. Dialog og samarbeid er nøkkelen også her, i tillegg til krav som må oppfylles, forteller Leiknes.

Velkommen til partnerskapet, Bergen Fiber!