Toppledermøte Klimapartnere Rogaland

En gang i året samles ledere og ansvarlige for bærekraft i Rogaland for å inspirere hverandre til handling i klima og omstillingsarbeidet. Dette er årets viktigste møtepunkt i Klimapartnere Rogaland.

 

Tema for møtet er biologisk mangfold og ledelse for grønn omstilling. Og som alltid skal vi få høre fra nye partnere, om nye samarbeid og få tid til de gode samtalene.

Biologisk mangfold og bevaring av jomfruelig natur er et viktig tema i den grønne omstillingen. Vi kan ikke la naturen gå på bekostning av klima, men hvor viktig er egentlig et balansert økosystem for vår fremtid?

Til å snakke om dette har vi med oss Shan Amin som evner å fortelle om et komplisert tema på interessant og underholdende vis. Shan har gjennom sin mastergrad i biologi studert insektenes interaksjoner med omverdenen på molekylnivå. Kombinert med en dybdeforståelse for kjemi, botanikk og soppens rolle i naturen, samt industrierfaring i både skog- og byggsektoren, så gjør dette at han på en unik måte klarer å koble prikkene for hvordan dagens arealforvaltning påvirker artenes vilkår for overlevelse. I disse dager eksperimenterer han med ulike løsninger for polykulturjordbruk, og har dessuten akkurat startet opp et lite laboratorium for dyrking av matsopp. Etter dette foredraget er det mulig vi tenker oss litt om før vi raserer jomfruelig natur til fordel for utbygging, uten å betrakte hva vi også potensielt vil tape i prosessen.

Alle Klimapartnere jobber for å kutte utslipp i egen organisasjon. Men hvordan påvirker man ansatte i egen organisasjon samt i egne verdikjeder og interessenter for øvrig? Åpenhetsloven og nye lovgivninger fra EU vil i enda større grad påvirke hvordan vi jobber med grønn omstilling i årene som kommer og noe av poengene med lovgivningene er at vi ikke er sterkere enn vårt svakeste ledd. Det gjelder å få alle til å gå i takt. Hvordan oppnår vi det? Holder målene mål? Hvorfor går det så sakte når vi har både løsninger, kapital og kunnskap? Er grønn vekst oppnåelig?

Vi har fått med oss Ragnhild Nilsen som er klimapsykolog til å snakke om dette tema. Ragnhild har en doktorgrad i innovasjon og entreprenørskap. Hun har innovert tekstil av tang og vært med på å bygge opp Sekem til å bli Egypts største produsent av økologisk mat og bomull. Ragnhild er medgründer av Universitetet Heliopolis for bærekraft i Kairo (2012) samt store globale nettverk for etisk handel. Hun var den første leder for det grønne skiftet i Nortura SA. Ragnhild er en fremragende formidler og regnes som «Coachingens mor» i Norge med inspirasjonsbøker som Perledykkeren, Påfyll til Livets krukke, Nøkler til arbeidsglede og livsglede og nå boken Klimapsykologi – bærekraft i vekst, på Cappelen Damm. Ragnhild har vunnet flere priser for sitt arbeide.

 

 

De nye partnerne dere vil få høre mer om, og som vil dele hvordan de jobber med klima og bærekraftsmålene er:

Noreengros Kjosavik

D2 Merch

Sandnes og jærbetong

Det blir enkel servering og vi kan som vanlig love god stemning!

Arrangementet er kun for våre partnere og spesielt inviterte. Dersom du er nysgjerrig på å være med som Klimapartnere ta kontakt med Anne Marie Lofthus på annemarie@klimapartnere.no