Premiere: BIR åpner portene på Espehaugen 52

Velkommen til den splitter nye basen for BIR Husholdning på Espehaugen! Denne dagen åpner BIR portene for Klimapartnere Vestland, og inviterer til omvisning på et anlegg fullt av det siste nye innen batteri-og sensorteknologi, solceller og lademuligheter for elektriske bossbiler.

I byggingen av sitt nye anlegg for BIR Husholdning, har de jaktet på de smarteste og mest klimavennlige løsningene. Nå inviterer BIR til en enkel lunsj og omvisning på det splitter nye anlegget på Espehaugen i Blomsterdalen. Her får vi se og høre om bilparken med det siste innen transportløsninger, og det nye verkstedet, som trolig er Norges første Breeam-sertifiserte i sitt slag.

At BIR er mer enn boss, kjenner vi i Klimapartnere godt til.  I 2021 ble BIR kåret til årets sirkulære bedrift, og i år starter de opp nye runder med sirkulærskolen i samarbeid med blant andre Bergen Næringsråd .  BIRs nye sirkulære satsninger er blant temaene vi vil få høre mer om denne dagen. Vi får også en oppdatering på arbeidet for å lage et biogassanlegg for matavfall på Voss – i samarbeid med blant andre IHM. Det blir også en introduksjon til BIR Nyverdi – selskapet i BIR som skal skape ny verdi av det vi mottar på våre gjenvinningsstasjoner, de skal utvikle konsepter for ombruk og sirkularitet, nye tjenestekonsepter for grovavfall og drifte gode gjenvinningsstasjoner for våre kunder.

Du møter:

Borghild Lekve, konsernsjef i BIR

John Gaute Kvinge, daglig leder i BIR Husholdning

Bente Gansum Daazenko, daglig leder i BIR Nyverdi

Eva Skjold, kommunikasjonssjef i BIR

Arrangementet er gratis og åpent for alle partnere i Klimapartnere Vestland.