One Ocean Week: Unge erfaringer fra One Ocean Expedition

Etter nesten to år på jordomseiling, kommer Statsraad Lehmkuhl hjem igjen til Bergen! Vi feirer ved å invitere våre partnere om bord under One Ocean Week. Her får vi møte ekspedisjonsdeltakere fra ungdomsskoler i Bergen og Durban, som brenner for å gjøre forskning om havet og klimaendringer tilgjengelig for alle.

I august 2021 kastet Statsraad Lehmkuhl loss fra Norge for en nesten to årlang jordomseiling. One Ocean Expedition er en del av FNs havforskningstiår. Målet er å skape oppmerksomhet og dele kunnskap om hvor viktig havet er for en bærekraftig fremtid i et globalt perspektiv.

Vi er stolt av å ha stiftelsen Statsraad Lehmkuhl som klimapartnere, og inviterer alle våre partnere til å være med om bord og feire hjemkomsten tirsdag 18. april kl 13 – 15. Her vil vi bl.a. få møte ungdomsskoleelever fra Bergen og Durban, som var om bord på etappen mellom Maputo og Cape Town, der de arbeidet sammen med havforskere fra Nansensenteret.  På møtet vil de  formidle noe av det de lærte om havet, klima, vennskap og partnerskap underveis. Vi får også høre fra ungdomsskoleelevene i Durban i Sør-Afrika fortelle om hvordan klimaendringene påvirker deres hverdag, i en helt annen del av verden enn vår.

Andre medvirkende/tilstedeværende er ekspedisjonsleder Haakon Vatle, fylkesvaraordfører Natalia Golis, Sør Afrikas ambassadør Delores Kotze, prorektor ved Høgskolen på Vestlandet Anita Fonnes Flaten og leder for Klimapartnere Vestland Renate Nedregård.

PROGRAM TIRSDAG 18. APRIL, OM BORD PÅ «STATSRAAD LEHMKUHL»:

13.00: Mingling, shanty-synging og velkomst-hilsener
13.30: Presentasjoner v/ elever fra Bergen og Durban.
14.00: Panelsamtale ledet av Arild Sondre Sekse, Klimapartnere Vestland
14.30: Tid til samtaler og omvisning om bord
15.00: Takk for nå – alle må forlate skipet.

Vi gleder oss til å ønske dere velkommen om bord!  NB: Møtet skjer i all hovedsak på engelsk, av hensyn til våre utenlandske gjester!

Meld deg på her