Miljøuka Kristiansand: Hvordan gjøre bærekraft til et konkurransefortrinn? (Webinar)

Klimapartnere, sammen med Stiftelsen Miljøfyrtårn, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og Kristiansand kommune er stolte av å presentere et spennende seminar der Kristine Ullaland, daglig leder av Zero Waste Norge, forteller om hvordan man kan spare bedrifter for penger og drifte miljøvennlig

Er du opptatt av å spare bedriften for penger og å drifte miljøvennlig? Da er dette frokostseminaret for deg. Zero Waste Norge hjelper bedrifter innen serviceytende næring med å forebygge og redusere avfall, i tråd med FNs bærekraftsmål.
– Mye handler rett og slett om bevisstgjøring, sier foredragsholder og daglig leder, Kristine Ullaland, som forteller om kunder som drastisk har redusert forbruket som følge av kursing.
En kunde innen hotellnæringen halverte bruken av plastfilm etter vi kurset personalet. Dette sparer bedriften på innkjøp, lagerplass og ikke minst kostnaden tilknyttet avfallshåndtering.
Ifølge Statistisk Sentralbyrå kaster serviceytende næring 2.2 millioner tonn avfall årlig. – Vi ser at bedrifter kaster mer, men at de ikke nødvendigvis tjener mer. Da er det på tide å se hvor mye det økte forbruket av forbruksmateriell faktisk er nødvendig for økt inntjening, sier Ullaland. Det er også et konkurransefortrinn å velge miljø. Ifølge en spørreundersøkelse gjort av Opinion svarte 8 av 10 at de ønsker å velge bærekraftige produkter og tjenester.
Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk? Bli med på frokostseminaret og lær hvordan!

KRISTINE ULLALAND
Foredragsholder Kristine Ullaland
Foredragsholder Kristine Ullaland er utdannet sosialantropolog og daglig leder av Zero Waste Norge. Hun står bak bedriftens metode, som hjelper bedrifter med å identifisere og forebygge avfall og svinn. Deres kunder rapporterer opp til 80% avfallsreduksjon.
Bedriften ble blant annet hedret med Hordaland Fylkeskommune sin Miljøpris i 2018. Bedriften har fått mye nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, blant annet fra FN. Kristines TED-foredrag er ved flere anledninger blitt framhevet på top-lister over beste foredrag om Zero Waste og miljøvennlig livsstil, blant annet av Medium.
Ullaland lever selv en Zero Waste-livsstil og gikk sist ut med husholdningsavfallet høsten 2015.
Velkommen til et lærerikt og nyttig frokostseminar!
Husk å melde deg på!

Her er link til streaming av arrangementet: