Høstsamling med Klimapartnere Vestland og ViteMeir

Klimapartnere Vestland har sammen med ViteMeir gleden av å invitere til høsttreff hos ViteMeir i Kaupanger.

Sett av onsdag 31. august og bli med på en halvdagssamling fylt med med faglig og sosialt påfyll, samt lunsj med råvarer fra vitensenterets egen kjøkkenhage.

Temaet for høstsamlingen blir sirkulære verdikjeder. Vi tar en kjapp innføring i «Sirkulærøkonomiens ABC», får høre inspirerende caser fra partnere som har gjort sirkulære grep i sine virksomheter og inviterer deltakerne til å drøfte og diskutere hvordan de kan komme i gang med, eller videreutvikle, innføring av sirkulære verdikjeder i sin virksomhet. I tillegg vil vi naturligvis legge til rette for mingling og gode samtaler mellom programpostene.

ViteMeir har en målsetning om å være et vitensenter fritt for matavfall. Det vil si at mat som ellers ville blitt kastet skal brukes som ressurser i matproduksjon og i ViteMeirs egen takhage. På høstsamlingen får vi servert lunsj med råvarer fra takhagen og vi får høre mer om målsetningene om et matavfallsfritt vitensenteret. Vi får også en liten omvisning i takhagen.

Program

Velkommen til ViteMeir
Marit Haugan Hove, leder for administrasjon og utvikling hos ViteMeir, ønsker velkommen til høstsamlingen på vegne av dagens vert.

Høsten med Klimapartnere Vestland
Truls-Einar Johnsen, avdelingsleder nord i Klimapartnere Vestland forteller hvordan høsten blir i Klimapartnere Vestland.

«Sirkulærøkonomiens ABC»
Guro Monsen i PWC gir en grunnleggende innføring i overgangen til sirkulære verdikjeder hos virksomhetene.

Mini-workshop: «Pitch en sirkulær forretningsidé»
Her skal det brainstormes. Vi deler i grupper og utfordrer gruppene til å pitche én sirkulær forretningsidé. Det kan være basert på egen virksomhet, behov eller ren fantasi.

 

Lunsjpause med omvising i ViteMeirs takhage. ViteMeir forteller om sin målsetning om null matavfall i vitensenteret.

Inspirasjonsrunde: Grønne og sirkulære løsninger i virksomhetene
Vi lærer gjennom deling og siste timen av høstsamlingen setter vi av til deling av løsninger og erfaringer innen sirkulære verdikjeder. Tre virksomheter deler sine løsninger og erfaringer. Etterpå åpner vi talerstolen og lar deltakerne dele egne løsninger, utfordringer, ideer og spørsmål.

På scenen:

  • Simas – Fra avfallshåndtering til gjenvinning, produksjon og salg.
  • Upscale – En gjenbruksbutikk utenom det vanlige
  • Sammen –  Gjenbruksbui: Klima- og lommebokvennlig tilbud for studenter.

Møtet er åpent for alle, men vi har begrenset med plass og ber  derfor alle som vil være med om å melde seg på her.