Heldagsseminar i klimaregnskap med Klimapartnere Rogaland og Asplan Viak

Man kan ikke styre det man ikke måler! Føring av klimaregnskap er mer dagsaktuelt enn noen gang. I år kjører vi en utvidet versjon med felles nasjonal opplæring samt en utvidet lokal opplæring i Asplan Viaks lokaler i Stavanger.

Hvert år arrangerer Klimapartnere opplæring i klimaregnskapsløsningen som er utviklet sammen, og basert på Asplan Viaks «Klimakost». I år er Klimakost oppdatert til versjon 2.0.

Vi inviterer alle våre partnere samt andre som ønsker å komme i gang med klimaregnskap til å være sammen med oss en hel dag 8. februar i Asplan Viaks lokaler i Stavanger. Dersom du ønsker å være med på innføring i klimaregnskap, men ikke er partner er det lurt å skaffe seg lisens til klimaregnskapet. Det kan man få enten ved å være partner eller kjøpe lisens direkte fra Asplan Viak. Ta kontakt dersom du ønsker informasjon. Arrangementet er gratis for alle Klimapartnere. For øvrige er det en kursavgift på kr 1250,-

>>> MELD DEG PÅ HER

Program

09.30 -10.00: Oppmøte. kaffe og mingling

09.50 – 10.00: Velkommen. Møteleder og fasilitator for dagen er Anne Marie Lofthus, Regionleder for Klimapartnere Rogaland. Fagsjef og miljørådgiver John Sverre Rønnevik fra Asplan Viak er opplæringskonsulent og lærer for dagen.

10.00 – 11.30: Felles opplæring i Klimakost 2.0 ved Hogne Nersund Larsen og John Sverre Rønnevik fra Asplan Viak.

11.30 – 12.30: Lunsj og mingling

12.30 Verdien av å jobbe med verdikjeder og scope 3 ved Anne Marie Lofthus, Klimapartnere

12.45  Norengros Kjosavik forteller hvordan de jobber med scope 3 i klimaregnskapet og hva de gjør for å stadig forbedre seg

13.00: Teknisk innføring verdikjeder – tall – beregning av CO2 på innkjøpte varer og tjenesterJohn Sverre Rønnevik, Asplan Viak

13.45: Pause

14.00: Klasserom – vi logger inn og begynner med rapporteringenAlle Klimapartnere har tilgang / lisens til systemet. Dersom man ikke er partner kan man snakke med regionleder om partnerskap eller man kan kjøpe lisenser direkte av Asplan Viak.

15.15: AvslutningSpørsmål i plenum, oppsummering av dagen og noen tanker om veien videre.

15.30: Takk for laget

>>> MELD DEG PÅ HER

For mer informasjon: annemarie@klimapartnererogaland.no

Klimapartnere er Norges viktigste partnerskap for grønn samfunn og næringsutvikling og jobber for at regionen skal samarbeide for å nå sine klima og miljømål. Nettverket tilbyr en arena for samhandling og verktøy for ledere i både private og offentlige virksomheter. Asplan Viak er et av Norges ledende rådgivningsselskaper innen plan, arkitektur- og ingeniørfag. De har utviklet et eget system for klimaregnskap «Klimakost» som benyttes av mange både private og offentlige virksomheter. Klimapartnere har bygget sin egen klimaregnskapsportal på Klimakost.