Frokostmøte matsvinn

Hvordan jobbe med matsvinn i din virksomhet?

Klimapartnere, Stiftelsen Miljøfyrtårn, Kristiansand kommune og Næringsforeningen i Kristiansand inviterer til frokostmøte, for å presentere verktøy og gode caser på «Hvordan jobbe med matsvinn i din virksomhet». På plakaten står Miljøfyrtårn, Dyreparken, Asko og Kristiansand kommune -alle Klimapartnere med mye bra vi andre kan lære av!

Matsvinn er all mat som kunne ha vært spist, men som går i søpla. FN lanserte nylig en rapport som konstaterer at matsvinn og matproduksjon står for ca. 30 prosent av verdens totale klimagassutslipp. I Norge kastes det mat for mange milliarder kroner per år, og det er estimert at i Kristiansand kaster i gjennomsnitt hver innbygger 30 kg mat i året.

– På frokostmøtet vil du få høre om hvordan noen virksomheter har tatt tak i problemet. Du vil også få tips til hva virksomheten din kan gjøre for å redusere matsvinnet. Kommunens mål er å bli best i landet på å ikke kaste mat. Matsvinn er noe vi alle kan gjøre noe med, og det trenger ikke å kreve så mye jobb for å få dette til. Vi håper at alle vil bidra med å redusere matsvinn, og at virksomheter vil delta på frokostmøtet for å få inspirasjon, sier miljø- og klimarådgiver Solvor B. Stølevik i Kristiansand kommune.

Program

Frokostmøtet holdes på Grønt senter på Odderøya. Fra klokken 08.15 serveres lett frokost, kaffe og te.

Programmet starter kl. 08.30 og varer til kl. 09.45.

Program

  • Innledende om matsvinn og Kristiansand kommune sine mål ved miljø- og klimarådgiver Solvor B. Stølevik
  • Miljøfyrtårn om sine nye verktøy for å redusere matsvinn
  • Casepresentasjon: Asko ved Kjetil Ugland
  • Casepresentasjon: Dyreparken ved Roy Byremo
  • Relansering av matvinnposen* i Kristiansand

* Matvinnposen er en pose Klimaalliansen har laget for å kunne tilby en restematpose til restauranter og kafeer som har kunder som ønsker å ta med det de ikke spiser opp med seg hjem. På utsiden av posen står tips til hvordan du kan redusere matsvinnet, og den er laget med varmebeskyttelse på innsiden slik at du også kan ta med mat som er varm.

Påmelding

Frokostmøtet er gratis, men du må melde deg på.

Påmeldingsskjema

Andre Arrangementer