Filmvisning «The Great Green Wall» av Jared P. Scott og samtaler i etterkant

Arendalsuka avholdes 16.-20. august 2021 og vi stiller opp med hele 7 spennende arrangementer. Vi har planlagt arrangementene med hjelp av og sammen med flere av Klimapartnerne våre.

The Great Green Wall er et prosjekt fra United Nations Convention to Combat Desertification (UNCCD). For første gang vises dokumentaren på norsk kino! Sammen med samarbeidspartnere i prosjektet «Gateway to Growth» inviterer vi til filmvisning av denne gripende dokumentaren som viser ørkenspredningen i området Sahel i Afrika og de enorme konsekvensene. Fortalt gjennom musikk og kultur. Ikke noe sted i verden står befolkningen som bor her i frontlinjen for klimaendringene. Millioner av lokale må møte konsekvensene av dette og blir drevet på flukt, sulter og opplever krig på grunn av mangel på mat og ressurser.

Det er så langt hentet inn $ 17 milliarder for å bygge opp igjen området med planting av tre og grøntområder og skape nye arbeidsplasser og levevilkår for de millionene av menneskene som bor her. Det er beregnet av det behøves over $ 30 milliarder frem mot 2030.

I prosjektet «The Great Green Wall» er det behov for løsninger, teknologi og fornybar energi som er en god mulighet for norsk eksport. Hvor påkoblet er vi dette prosjektet? Hva gjør den norske regjeringen? Hvilke muligheter ligger her for både den afrikanske befolkningen og for norsk eksport av grønn industri?

 

Medvirkende

  • Anne Marie Lofthus, Leder Klimapartnere Rogaland, Klimapartnere / Grønn By
  • Camilla Nordheim Larsen, Senior Partnerships and Resource Mobilization Coordinator, UNCCD
  • Kristin Skofteland, COO, Beyonder
  • Ole Kristian Sivertsen, CEO, Desert Control

 

Arrangører: Klimapartnere, UNCCD, Desert Control, Beyonder, Gateway to Growth, Innovasjon Norge

Torsdag 19/8 2021 13:30 – 16:00

Arendal Kino. Sal 2.

Antall plasser: 110

 

Arendalsuka program