Temamøte: Energi i bygg

Program

10.00-11.30: Faglig innhold og samtale

  • Velkommen til partnersamling om energi i bygg
    Leder av Klimapartnere Vestland Renate Nedregård og og gruppeleder for bærekraft hos Sweco Bergen Sofie Osbeck ønsker velkommen til møtet.
  • Innføring i energieffektivisering i din virksomhet / v Elin Talhaug Skjerven, senioringeniør i Sweco
    Hvilke enkle grep kan din virksomhet gjøre? Tips om smarte løsninger, og hva bør en være bevisst på i strategi, nybygg og renovering av eksisterende bygg?
  • Erfaringer fra partnere / v Steinar Sundberg, UiB og Trond Strømme, Grieghallen
    Grieghallen og Universitetet i Bergen forteller om deres satsinger, strategier og erfaringer innen energieffektivisering.

11.30-12.00 Lunsj og mingling

 

Det siste året har gjort oss bevisste på at selv om elektrisiteten vår er fornybar så er det ikke en utømmelig energikilde. I Norge har høye strømpriser gitt utfordringer til næringslivet, mens andre europeiske land frykter at en vinter med energimangel vil framtvinge rasjonering.

Samtidig har vi fortsatt et betydelig potensiale når det kommer til  energieffektivisering.

Strømsparing er ikke bare tøfler og kofte på kontoret. Det er ikke nødvendigvis en dydig ofring av komfort og goder. Tvert imot kan virksomheter gjennom enkle tiltak både bidra til å løse en av det grønne skiftets viktigste barrierer, og samtidig gjøre virksomheten mer lønnsom.  Men hvor begynner man? Hva kan den enkelte virksomhet gjøre? Og hvilken gevinst kan man potensielt hente ut av å gjøre både små og større grep i energistyringen?

25. november, kl. 10:00 – 11:30 inviterer Klimapartnere Vestland og Sweco Bergen til temamøte om energi i bygg i Swecos lokaler på Fantoft i Bergen
(adresse: Fantoftvegen 14P).

Der blir det faglig påfyll fra våre partnere som har ekspertise på feltet, inspirerende eksempler fra partnere som allerede har tatt grep og vi ser på dagens og framtidens muligheter, og krav, knyttet til energieffektivisering i egen virksomhet.

Møtet er åpent for alle klimapartnere i Klimapartnere Vestland. Etter møtet byr vi på lunsj og kaffe til de som ønsker å bli igjen for en prat.

Meld deg på her.