En klimareise: fra Sør-Afrika til Nordkapp på sykkel! – Bli med på streaming.

Teresie Hommersand fra Hommersåk syklet alene fra Cape Town i Sør-Afrika til Nordkapp i Norge. En reise som tok 4 år. Nå kan du få delta på eventyret og få hele historien med visualisering i Maskinhallen gjennom streaming levert fra TV-Vest Rogaland! Som Klimapartner får du tilsendt kode for streaming / opptak! En herlig historie om mot, kjærlighet, klima, menneskemøter, kultur og eventyr! Link til påmelding nederst.

Hver time blir matjord gjort om til ørken. 12 millioner hektar grønne og fruktbare landområder forfaller årlig til ørken i henhold til FN. Det tilsvarer størrelsen av 34 fotballbaner som brennes av til sand og støv hvert minutt! I 2020 var det rundt 30 millioner klimaflytninger og dette antallet forventes å stige år for år. Flyktningehjelpen har uttalt at de er redd for at vi vil få opp mot 1 milliard klimaflyktninger mot 2050.

Etter 6 år i Cape Town, Sør-Afrika valgte Teresie å hoppe på sykkelen fremfor å fly hjem til Norge. Hvorfor? Hun ønsket å redusere sitt eget karbonfotavtrykk og på den måten aktivt sette fokus på vår tids største utfordring; klimakrisen. Store deler av befolkningen i Afrika er de som lider mest under klimaendringene. Dette fikk Teresie kjenne på kroppen når hun syklet gjennom Afrikas brennende ørken i 50 ºC.

Nå har hun nylig gått i mål på Nordkapp, etter 25.000 kilometer, 26 land og mer enn 4 år på sykkelsetet! Fra det sydligste punktet på det afrikanske kontinentet til det nordligste punktet i Europa.

Opplevelsene og erfaringene har stått i kø! Bli med på en reise som handler om så mye mer enn bare det å sykle.

Det handler om mot til å lytte til seg selv. Å handle med bakgrunn i det man brenner for. Et individ sin evne. Om all omsorgen og kjærligheten som har kjennetegnet alle menneskemøtene langs veien, på tvers av landegrenser, kultur, språk, religion, kjønn og generasjoner. Det handler om nytenking og kreativitet. Om at det å være klimavennlig ikke trenger å være kjedelig og gå på bekostning av livskvalitet. Tvert imot. Dette handler om et kjærlighet – og klimaeventyr!

Påmelding gjør du her >>>

Arrangementet er sponset av Klimapartnere Rogaland, Tou og TV Vest.

50% av billettinntektene fra TOU går til «Stoves for life» i Kakamega, Kenya. Dette er et prosjekt som Teresie støttet og fremmet under sin sykkeltur. 3 milliarder mennesker lager mat over åpen flamme eller benytter fossile kilder. Ettersom disse ovnene ofte benyttes innendørs med begrenset ventilasjon så forurenser røyken luften og er alene ansvarlig for rundt 4,3 millioner unødvendige dødsfall hvert år. I tillegg så er tradisjonell kokemetoder ansvarlig for 2-5% av verdens klimagassutslipp. Les mer om saken her.