Den varige estetikken: Hva og hvem bygger vi for og hvor lenge skal det vare?

Tenker du over at det du omgir deg med eldes og viderebringer en historie? At treets årringer er en fortelling om sommer og vinter og at omgivelser kan forene generasjoner og gi en felles referanse mellom besteforeldre og barn? Det vi omgir oss med må inn i en lengre tidsramme og verdsettes både som materialressurs og historieforteller.

(Påmelding: Se nederst!)

Under klimafestivalen Varmere Våtere Villere  inviterer Klimapartnere Vestland og Asplan Viak til samtaler om en mer varig estetikk –  hvor tiden blir strukket fra noen år til en livstid. Både for oss og våre historier, men også for klima.

Om lag 40% av verdens totale klimagassutslipp kommer fra byggenæringen, og vi er i ferd med å gå tom for pust.  Vi har nesten ikke tid til å reflektere over hvor vi er på vei. Samtidig definerer vi hvem vi ønsker å være gjennom vårt forbruk.  For i verdenstoppen av de som pusser opp ligger nordmenn. Vi effektiviserer, optimaliserer, tilpasser og moderniserer. Nå, for 20 år siden og om 20 år igjen. Referanserammen er kort. Vi hiver etter pust i det vi prøver å rekke alt og hamsterhjulet ser ikke ut til å sakke ned i det vi stuper inn i en klimakrise med verken bein eller hode plantet på jorden.

Hva bygger vi, hvem bygger vi egentlig for og hvor lenge skal det vare? Kan vi erstatte vår iver etter konstant oppdatering med lengre tidsrammer, skru ned hastigheten og oppdage at vi trives i det varige?

TID/STED: Fredag 17. mars / Asplan Viaks nye lokaler i Markeveien 1 i Bergen sentrum

PROGRAM:
Dørene åpner kl 14:45 (velkomstdrikk, matbit og mingling)

Arrangementet starter kl 15:00

Introduksjon ved Arild Sondre Sekse, Klimapartnere Vestland, sammen med Lina Haveland og Karoline Løken Helland, Asplan Viak.

Gjester:
Joakim Eikeland Hordvik, daglig leder for Bergen Ombrukssentral / Circular Solutions
Sturla Hjelmervik, Leder for Entra Bergen
Anders Rubing, arkitekturkritiker i Bergens Tidende

Ca kl 15:40 Panelsamtale ledes av Renate Nedregård, Klimapartnere Vestland

Møtet avsluttes kl 16:30. Da kan de som vil få omvisning i Asplan Viaks nye lokaler, der ombruk og varighet har vært ledestjerner!

Meld deg på her: