Broen til Fremtiden – Hva skal vi leve av etter oljen?

Hva vil en omstilling fra norsk olje og gassproduksjon egentlig innebære for Stavanger og Rogaland? Og hvilke muligheter har vi?
Dette arrangementet er et samarbeid mellom Naturvernforbundet i Rogaland, Klimapartnere Rogaland og Grønn by. Her ønsker vi å utfordre lokalt næringsliv, politikere, fagforeningene og miljøbevegelse på hvordan vi kan skape en rettferdig omstilling og hva som må til for å lykkes med å skape nye, grønne arbeidsplasser i Rogaland.

Rettferdig omstilling står høyt på agendaen både i Norge og i resten av verden. De som jobber i petroleumsindustrien skal ikke omstilles til arbeidsledighet, og klimastreikende ungdommer skal kunne utdanne seg til grønne jobber. Men hva vil en omstilling egentlig innebære? Og hvilke muligheter har vi?
Dette arrangementet er et samarbeid mellom Naturvernforbundet i Rogaland, Klimapartnere Rogaland og Grønn by. Her ønsker vi å utfordre lokalt næringsliv, politikere, fagforeningene og miljøbevegelse på hvordan vi kan skape en rettferdig omstilling og hva som må til for å lykkes med å skape nye, grønne arbeidsplasser i Rogaland.
Påmelding:
Av hensyn til korona er det begrenset antall plasser på selve arrangementet. Vi ber om at alle som ønsker å melde seg på huker av på om du ønsker å delta fysisk eller digitalt (live-stream). Dersom du har meldt deg på fysisk men likevel ikke kan delta, ber vi om å få tilbakemelding, slik at andre har muligheten til å få din plass. Mer informasjon om arrangementets smittevernsregler finner du lenger ned på siden.
Meld deg på arrangementet HER: https://forms.gle/B6TtkBSWi1k8SJdT9
Program:
08:30 – 09:00: Registrering
09:00 – 09:05: Velkommen
09:05 – 10:00: Hvordan skape grønn og rettferdig omstilling?
• Klaus Mohn, rektor UIS
• Ådne Cappelen, økonom og forsker ved
• Silje Lundberg, leder i Naturvernforbundet
• Odd Kristian Reme, prest og AP politiker
10:15 – 11:15: Bærekraft som konkurransefortrinn
• Christian Herheim, leder for Klimapartnere Rogaland
• Tone Grindland, regiondirektør i NHO Rogaland
Panelsamtale med innledere ledet av Anne Marie Lofthus, prosjektleder Klimapartnere Rogaland
11:15 – 12:00: Lunsj
12:00 – 13:00: Et hav av muligheter
• Tor Magne Madsen, salg- og prosjektleder FishGLOBE
• Trygve Berg Lea, Bærekraftsjef i Skretting Nutreco
• Kjetil Nilsen, styremedlem, Naturvernforbundet i Rogaland
Panelsamtale med innledere ledet av Hallgeir Langeland, styreleder i Naturvernforbundet Rogaland
13:15 – 14:15: Grønn næringsutvikling – potensialet i fornybar energi
• Ellinor Meling, prosjektleder Solenergiklyngen
• Ronny Fiuren, forretningsutvikler Forus Næringspark
• Svein Kvernstuen, daglig leder i Beyonder
Panelsamtale med innledere ledet av Hilde Øvrebekk, journalist Aftenbladet
14:30 – 14:55: Grønn omstilling – hva må til?
Panelsamtale ledet av Silje Lundberg, leder i Naturvernforbundet.
14:55 – 15:00: Avslutning
For mer detaljert program, gå inn på:
https://naturvernforbundet.no/…/broen-til-framtiden-hva…
Bakgrunn for arrangementet:
Broen til framtiden er en allianse mellom forskere, fagforeninger, miljøbevegelse og den norske kirke med krav om rettferdig omstilling og 100 000 klimajobber. Siden alliansen ble etablert i 2013 har det blitt publisert 3 bøker og 7 årlige konferanser.
VIKTIG INFORMASJON om arrangementets smittevernregler:
Arrangementet følger myndighetenes råd og anbefalinger for smittevern. Endringer i antall deltagere/gjennomføring vil kunne forekomme dersom anbefalingene blir endret.
Av hensyn til Korona vil det være begrenset antall plasser på arrangementet. Vi ber derfor om at alle som ønsker å delta melder seg på i skjemaet og gir beskjed om de ønsker å delta fysisk eller digitalt. Dersom du har meldt deg på fysisk men likevel ikke kan delta, ber vi om å få tilbakemelding, slik at andre har muligheten til å få din plass.
Dersom du har symptomer på forkjølelse slik som for eksempel feber, hodepine, hoste eller sår hals må du holde deg hjemme og heller følge med på arrangementet via live-stream