«Den mest miljøvennlige anskaffelsen er den som ikke gjøres»

Det poengterte advokat og partner i Advokatfrimaet Thommessen, Wenche Sædal, da hun ga sine råd om grønne innkjøp, fra et juridisk perspektiv.

Folgefonna, som vanligvis brukes til møter i politiske utvalg i Vestland fylkeskommune fra fylt opp med cirka 30 deltakere torsdags morgen. I tillegg fulgte ytterligere 30 med på via stream. Temaet grønne innkjøp vekket stor interesse hos klimapartnerne i Klimapartnere Vestland.

90% av utslipp ligger i verdikjedene

Etter at Sædal, som også er medlem av KOFA, hadde innledet fikk deltakerne høre erfaringer fra flere av partnerne. Eviny og Bergen fra begge sider av bordet innen utslippsfrie byggeplasser, Øygarden kommune fra sine aller første grønne anbud og Vestland fylkeskommunen fortalte alle hvordan de jobbet med å redusere klima- og miljøfotavtrykk med bruk av den grønne utslippsmuskelen.

– For det store flertallet av virksomheter ligger det meste av utslippene i verdikjedene, så det har stor verdi at de som jobber med dette deler erfaringene sine. I dag er vi også takknemlige for at Wenche Sædal stiller opp og gir noen råd fra et juridisk perspektiv om et felt som kan være rimelig komplisert, sier leder av Klimapartnere Vestland Renate Nedregård.

Her kan du se opptaket fra frokostmøtet. (PS: Opptaket mangler noen minutter fra starten av møtet)

Wenche Sædal fra Advokatene Thommessen AS viste eksempler på……

De som deltok med innlegg:

Klimapartnere er nå i hele Norge. Ta kontakt med ditt lokale kontor dersom du har spørsmål eller ønsker å bli partner.

Kart over klimapartner-regioner