Å ha et godt klimaregnskap å vise til, vil bli et av de viktigste konkurransefortrinnene i årene framover. Det er selve kjernen i hvordan Rolvsøy Metallindustri driver, og hva selskapet tilbyr sine kunder.
Både offentlige kunder og forbrukere vil i stadig større grad velge klimavennlige løsninger. Det må vi alle ta inn over oss først som sist.
Daglig leder i Rolvsøy Metallindustri, Terje Mass Andersen.
Rolvsøy Metallindustri AS er en bedrift med nærmere 80 års erfaring innen støping av aluminium- og zinkprodukter. Bedriften ble grunnlagt i 1945 og har siden den gang vokst til å bli en pålitelig leverandør til en rekke bransjer. Deres mål er å tilby skreddersydde løsninger som passer for kundenes behov og ønsker. Ved å jobbe tett med kunden gjennom hele prosessen fra idé til ferdig produkt, sørger de for å optimalisere produksjonen for å sikre nødvendig effektivitet og høy kvalitet.
– Fra litt før midten av 1800 tallet har aluminium blitt utvunnet og brukt i kommersiell sammenheng. Nesten samtidig skjønte man at egenskapene til materialet er så unike at det tåler å gjenbrukes i det uendelige. Med oppstart i 1945, hvor gjenbrukt aluminium- altså sekundæraluminium, var vår råvare, tilbyr vi fortsatt unike, solide, bærekraftige produkter i resirkulert aluminium, forteller daglig leder og eier Terje Mass Andersen.
– Ved å jobbe tett med kunden gjennom hele prosessen- fra idé til ferdig produkt, sørger vi sammen for å optimalisere produksjonen for å sikre nødvendig effektivitet og høy kvalitet.
Med ny fabrikk tilrettelagt for en effektiv produksjon, med skreddersydde energieffektive løsninger tatt i bruk med tanke på minimal påvirkning på miljøet, ønsker vi å være en naturlig leverandør til de som også ser verdien av det vi kan tilby og samtidig ønsker et ærlig minimalt miljøavtrykk på sine produkter.
I tillegg til å tilby kundene kortreiste, resirkulerte og klimavennlige produkter, har Rolvsøy Metallindustri også orden i sysakene i eget hus. I 2022 flyttet de inn i et flunkende nytt bygg i Råde, designet og tilrettelagt for å avsette et så lett klimaavtrykk som mulig.
- Solceller på taket forsyner bygget med energi. Når bygget produserer mer energi enn det forbrukers, mates dette inn i det lokale strømnettet.
- Vann som brukes i produksjonen resirkuleres, hvor all spillvarme fanges opp og genereres til å varme opp egne lokaler. Det er også lagt til rette for eksport av energi til nærliggende industrier.
- Brostein er valgt på uteområdene framfor asfalt, fordi den er lagd av fornybare ressurser, håndterer vannoverløpet bedre og har lenger levetid.
- Det er valgt markedets mest miljøvennlige produkter og tekniske løsningene i bygget.
– Vi kan med stolthet si at vi har tatt i bruk de verktøyene som er tilgjengelig pr. i dag for en optimal miljøvennlig produksjon. med en råvare hvor 75 prosent av alt utvunnet aluminium noen gang utvunnet, fortsatt er i bruk. Det er derfor helt naturlig for oss å spre budskapet i et forum som partner i Klimapartnere Viken.